zondag 14 mei 2017

Monsters haken - boek reviewEen tijdje geleden kreeg ik bericht dat ik was uitgekozen om een review te schrijven over het boek Monsters haken van Kerry Lord. Direct nadat ik het boek kreeg thuisgestuurd, jeukten m'n handen om hiermee aan de slag te gaan.

Ik moest even wennen aan de indeling van het boek, maar het werd me al snel duidelijk dat dit een totaal ander haakboek is dan dat ik gewend ben. Geen schattige kant-en-klaar patroontjes, want dit boek is juist zo opgebouwd dat je helemaal je eigen monster kunt samenstellen.
De basis voor elk monster is hetzelfde (zie foto). Vanuit hier kun je eindeloos variĆ«ren met 23 verschillende koppen,  23 soorten armen en 23 soorten poten in verschillende moeilijkheidsgradaties! En vervolgens staan er nog allemaal verschillende manieren uitgelegd waarop je kunt variĆ«ren met kleur, stippen, strepen en 'beharing'.

De basis voor elk monstertje

Ik liet m'n jongste zoon uitzoeken welke kop, armen en poten zijn monster moest hebben en ging aan de slag. Dit is het eindresultaat. Hij is er supertrots op, want het is toch ook een beetje door hem zelf bedacht! 
Tadaaa! Het eindresultaat. 

Echt een leuk boek dus om een monster te haken die je kind zelf kan samenstellen of zelfs kunt laten tekenen! Ik ben er in ieder geval erg enthousiast over! Het boek is o.a. te koop bij bol.com

Liefs Nika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten