zondag 10 december 2017

Hoooked haakevent

Een paar maanden geleden verscheen er een oproepje op Facebook van Hoooked, waarin zij vroegen of er haaktalenten waren die wel zouden willen testhaken. Deze oproep werd boven verwachting tienduizenden keren gedeeld op social media en er kwamen ook duizenden reacties van dames die dat wel zagen zitten. Zo ook ik, want hoe leuk zou dat zijn! Hoooked Zpaghetti is toch waar mijn liefde voor haken ooit mee is begonnen.  Ik werd helaas niet uitgekozen, maar omdat er zoveel gegadigden waren die ze moesten teleurstellen, werd er besloten om een haakevenement te organiseren!

Samen met +Bianca Eijkhout gaf ik me hier gelijk voor op, want dat wilden we natuurlijk niet missen!

Gisteren, zaterdag 9 december, was het dan zover. Wat hebben we een ontzettend leuke dag gehad! Het was nog een hele tour om er te komen, want het sneeuwde flink in Nijmegen. Dus ons plan om met de auto te gaan werd al snel 'geparkeerd', want zonder winterbanden was dat geen optie. Dus gingen we met de trein. Keurig op tijd, net voor 11 uur, kwamen we aan bij het magazijn van Hoooked in Den Haag. Deze leuke auto voor de deur zorgde ervoor dat we de ingang niet konden missen. 


Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen met consumptiebonnen voor koffie/thee/fris en allemaal lekkers voor erbij. We konden gelijk door naar de workshop die werd gegeven door Molla Mills. In haar boek 'passie voor haken' maakt ze vaak gebruik van het stoere Zpaghetti of Ribbon XL garen. 

Bij de workshop van Molla Mills gingen we aan de slag met een patroon uit het boek, namelijk een leuke clutch. Het garen wat je hiervoor nodig hebt (1 klos wit en 1 klos zwart van Ribbon XL) kregen we van Hoooked, met de benodigde haaknaald. We konden dus gelijk aan de slag! 

Molla werkt veel met grafische patronen. Het ziet er prachtig uit en de patronen zijn niet moeilijk, want ze werkt eigenlijk vooral met eenvoudige steken. Zodra je het kleurwisselen doorhebt, gaat het vanzelf!
Tussen de workshops door werd Molla geïnterviewd en had ze even tijd om mijn boek te signeren en om met me op de foto te gaan.De sfeerimpressie die door Hoooked werd gemaakt van die dag, inclusief het interview met Molla, is te zien op Youtube, Je ziet me een paar keer in beeld, met name bij de workshop (ik zit vooraan met de rode legging :-) ) en bij het signeren van het boek! Maar er was nog meer te doen! Zo kon je een workshop Tunische armbandjes haken volgen of een wandhanger haken van natural jute bij de dames van Craftdates. Zij zijn bezig om een leuk boek uit te brengen, met allemaal tips hoe je een leuke 'craftdate' oftewel gezellig haakavondje kunt organiseren. 

Wij kozen voor deze workshop. Ook hierbij werden alle materialen ter beschikking gesteld en maakten we een prachtige wandhanger. Het haken met het jute-garen was wel een uitdaging, want het voelt best stug aan in je handen. Maar het resultaat mag er wezen! En het kan zelfs buiten hangen, want dit garen is weerbestendig. Ik weet nog niet waar ik 'm ga ophangen, maar ik denk niet dat ik het buiten ga ophangen, want daar vind ik 'm gewoon te leuk voor!


Maar dat was nog niet alles. De altijd vrolijke, goedgemutste Dendennis was er ook. Bianca kocht zijn boek en liet deze natuurlijk ook even door Dennis signeren. 


Verder scoorden we allebei een aantal mooie bollen met garen. Bianca kocht een paar bollen Zpaghetti met de bedoeling om hier een kussenhoes mee te haken. Ik kocht Ribbon XL met dezelfde bestemming. Ik heb nog een heel groot woonkussen dat met een mooie, stoere hoes met dit garen een echte eyecatcher zal worden voor in de woonkamer! 

Bij vertrek kregen we ook nog een goodiebag van Hoooked met een leuk patronenboekje voor Maxigurumi's en een klos Ribbon XL met een patroon voor een leuk mandje.Wat een verwennerij!

We hebben deze gezellige dag afgesloten met een lekkere lunch op het station van Den Haag, vanwaar we weer met de trein naar Nijmegen gingen. Drie keer raden wat wij in de trein hebben zitten doen... :-)

Mensen van Hoooked, ontzettend bedankt voor deze leuke dag. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!


Liefs, Nika 💜

Geen opmerkingen:

Een reactie posten