woensdag 18 juli 2018

Tapestry gehaakt tasje

Wat ik zo leuk vind aan haken, is dat het nooit verveelt. Er zijn ontelbaar veel verschillende patronen, garentypes en technieken. En ik blijf het leuk vinden om mezelf uit te dagen en nieuwe technieken aan te leren. Zo ben ik begonnen met Zpaghettigaren (dat hele dikke, textielgaren en haaknaald 12), ben ik daarna overgestapt naar amigurumi (met een haaknaald 2,5 kleine poppetjes en knuffeltjes haken), haakte ik al dekens waarbij allerlei verschillende steken aan bod kwamen én haakte ik kledingstukken. Maar wat ik nog altijd de allermooiste haaktechniek vind, is het tapestry of mochila haken. Bij deze techniek haak je met meerdere draden tegelijk, maar ipv dat je steeds een kleur aan- of afhecht, haak je steeds over je meeloopdraden heen. Hierdoor krijg je een heel stevig haakwerk, Vorig jaar schreef ik daar al eens een blogje over; http://nikahaakt.blogspot.com/2017/09/


Onlangs was ik op een vintagemarkt en daar zag ik zulke leuke tasjes hangen, die me qua kleuren en figuurtjes deden denken aan mochila tassen. Dat inspireerde me weer om aan de slag te gaan. Ik koos 4 leuke, zomerse kleurtjes uit en ging aan de slag. De bedoeling was een tasje te maken die geschikt is voor naar festivals of een avondje stappen en waar alleen m'n telefoon en een klein portemonneetje in hoeft te passen. Om de draden uit de knoop te houden, gebruik ik dit haaketui dat ik vorig jaar kocht bij Wolplein. Echt ideaal voor dit soort projecten!


En tadaaaa.... 
Ik had nog een riempje liggen dat er heel mooi als hengsel bijpaste en op de markt kocht ik een ritsje om erin te zetten. Het was de eerste keer dat ik een rits in een haakwerk inzette, maar dat ging eigenlijk heel prima. 

Ik ben heel blij met het eindresultaat en heb het tasje al gelijk in gebruik genomen. 

Liefs, Nika 💜